Sprekers

Anneke Keller

 iNaast een indrukwekkend CV als tech leader bij onder andere JUMBO, Wehkamp en Coolblue is Anneke auteur van het boek  "The Cherry Model" over vier seizoenen innoverende IT-organisaties. 

 
 Benoemd tot een van de “50 Meest inspirerende vrouwen in de technologie” in Nederland (2016, 2017 en 2019). 2021 genomineerd in de top 3 “Meest innovatieve leiders” en in 2022 in de top 3 “CIO van het jaar”. 

Jaap Huinink 

 Jaap is opgeleid als informatiekundige en heeft 15 jaar ervaring in (agile) verandertrajecten die hij in diverse organisaties vorm heeft gegeven. Hij houdt zich bezig met strategie en governance vraagstukken en vindt het vooral leuk om z'n creativiteit in te zetten om organisaties over hun dode punt heen te helpen.

In zijn rol als portfoliomanager IT voor WageningenUR houdt hij zich bezig met de totstandkoming en uitvoering van meerjarenplannen.

Hij stuurt daarbij (naast op voortgang) vooral ook op de waarde die al dat veranderwerk een organisatie oplevert.

Sinds enkele jaren zet hij Design Thinking en visualisaties in om zijn eigen en andere organisaties beeld en richting te geven.

Jeroen Venneman

Jeroen is mede-eigenaar van Filotes. Wij ondersteunen leiders die worstelen met stagnatie en de barrières binnen hun organisatie door agile structuren te ontwikkelen en een mindset van continue groei te bevorderen, zodat hun organisatie wordt opgefrist met energie en klanten zich echt gewaardeerd en geholpen voelen. Hij is ook voorzitter van het bestuur van het Agile Consortium en auteur van de boeken: "Agile FOCUS in besturing" en "Agile – Pocketguide voor wendbare organisaties".

Jort Wildschut

Jort Wildschut (35) is de oprichter van het creatieve bureau Wolfstreet, het kunstplatform Amsterdam Ferry Festival en het innovatieve watermerk SEA Water. Naast zijn bedrijven is hij een fanatieke zwemmer, surfer en sinds kort vader van  tweelingdochters. Jort heeft het vermogen om creatieve ideeën op een effectieve manier te realiseren. Zijn bureau werkt voor klanten zoals ASML, Picnic, Vinted, Adyen en Just Eat Takeaway.com. Bij Wolfstreet vervult hij momenteel de rol van Creative Partner. Als Chief Commercial Operations van SEA Water is Jort verantwoordelijk voor de commerciële en marketingstrategie en uitvoering, evenals commerciële en impactvolle samenwerkingen.

Maartje Huinink

Maartje is design thinker en helpt organisaties in verander- en innovatietrajecten als innovatie facilitator en creatief denker en doener. Verandering is soms spannend. Hoe pak je innovatie aan? En hoe krijg je iedereen mee? Als kartrekker zet ze ontwerptools en creatieve technieken in en verbindt ze mensen, inzichten en ideeën om draagvlak voor innovatie te creëren.

In 2007 studeerde ze af als Industrieel Ontwerper aan de TU Delft. In de ruim 10 jaar die volgden leerde ze over de meerwaarde van doen en denken als een ontwerper in verander- en innovatietrajecten. Zowel vanuit de rol als design consultant als vanuit verschillende rollen binnen corporate organisaties.

In 2018 startte ze haar eigen bureau: www.mdesignthinking.nl, van waaruit ze de samenwerking zoekt met organisaties en andere innovators en changemakers om tot innovaties te komen waar mensen blij van worden en organisaties beter. 
Bij DesignLab Universiteit Twente is ze moderator Responsible Futuring en werkt ze mee aan de ontwikkeling van deze innovatie aanpak. 

Paul Takken

Paul Takken is een bevlogen consultant, coach en trainer op het snijvlak van duurzaamheid, wendbaarheid en innovatie.  Met een rijke ervaring in het begeleiden van Agile experimenten bij vooraanstaande instellingen zoals TU Delft en binnen de overheid van de staat Washington, brengt Paul een diepgaand begrip van adaptieve systemen in praktijk. 

Zijn samenwerkingen met vooraanstaande autoriteiten als dr. Jeff Sutherland en Joe Justice, en de waardering van transitiehoogleraar Jan Rotmans, die het voorwoord schreef voor “Natuurlijk Agile”, onderstrepen zijn impact in het veld. Pauls visie, die hij in “Natuurlijk Agile” deelt, gaat verder dan conventionele Agile toepassingen en zoekt naar een diepere harmonie tussen mens, technologie en milieu.

Tammo Wildschut

Tammo Wildschut (38) heeft ervaring op het gebied van duurzame ontzilting. Hij heeft zijn expertise opgebouwd door vele jaren te werken voor een technische leverancier van ontziltingssystemen. Gedurende deze tijd was hij betrokken bij internationale projecten om water te leveren in gebieden waar water schaars is, voor verschillende toepassingen zoals irrigatie, landbouw en industrie. Door zijn technische kennis te combineren met zijn commerciële vaardigheden, streeft hij er voortdurend naar de levering van duurzaam opgewekt water te verbeteren en optimaliseren. Als Chief Executive Officer is Tammo voornamelijk verantwoordelijk voor de operationele activiteiten,  managed services en technische oplossingen van SEA Water.

Tim Wiegel

Afkomstig uit een lean en agile achtergrond, heeft Tim zich sinds 2016 gespecialiseerd in Obeya voor leiderschapsteams. In 2020 kwam zijn eerste boek 'Leading with Obeya' uit. Vandaag traint en coacht hij leiderschapsteams over de hele wereld in het gebruik van de LWO-methode. Zijn focus: een no-nonsense benadering van strategie-uitvoering voor teams.

Claudia van Gurp is veranderexpert en werkt met leiders en hun teams aan het realiseren van verandering in complexe omgevingen. Haar werkwijze typeert zich door heldere taal, opgestroopte mouwen en eindeloos optimisme.

Marlyn van Erp is filmmaker en scenarist en schrijft aan diverse films en tv-series. Begin 2024 komt haar Netflixfilm The Burners uit.  “Mijn verhalen spelen zich vaak af binnen gemeenschappen waarvan we nog niet wisten
dat ze op deze manier bestonden. Ik loop warm voor verhalen over onvoorziene helden die opstaan en die net zoveel gebaseerd zijn op feiten als op fictie.”

Hugo Meijs is regisseur van professionals in het bedrijfsleven en vertaalt theorie naar praktijk. Hij werkt op een uitnodigende manier aan performance en communicatie en aan authentiek en inspirerend leiderschap.