KEYNOTE:

Jort en Tammo Wildschut 

De ultieme flow: water. Of, in dit geval, zeewater. Het is de missie van  SEA Water™  om mensen op een andere manier naar onze oceanen te laten kijken. Met SEA Water™ proberen de Nederlandse oprichters en broers Tammo en Jort onderdeel te zijn van een oplossing voor toenemende wereldwijde waterschaarste en zo de wereld te laten zien dat de oceaan deel kan uitmaken van deze oplossing. Luister naar het verhaal over de opstart, tegenslag en terugkomst van dit prachtige bedrijf met een missie.

KEYNOTE:

Antal de Lange & Tali Cohen

Hoe de Nederlandse Spoorwegen dagelijks zowel de doorstroming op het Nederlandse spoornetwerk als de inzet van hun materieel optimaliseert, met als doel om zo efficiënt mogelijk een groot aantal reizigers van A naar B te vervoeren."

 

KEYNOTE:

Anneke Keller 

Wij zijn trots dat we kunnen aankondigen dat Anneke Keller de closing keynote zal houden op onze conferentie. 

Technologie teams, zelfs hele bedrijven, hebben een bepaald ritme nodig om zich aan veranderingen aan te passen. Een bepaalde werkwijze die je als leider kunt volgen om je team te ondersteunen in het groeien naar innovatie. Anneke zal over deze werkwijze vertellen en voorbeelden geven uit haar ervaringen. Zowel succesvol als minder succesvol, allemaal met de bedoeling dat anderen ervan leren.

Workshops

Stay Tuned!

Hoe zorg je dat je strategie vertaalt naar een boodschap die van papier af spat? Dat je iedereen aanhaakt in de realisatie van je plan? Hoe krijg je mensen in turbulente tijden op het puntje van de stoel? De magische mix van verandermanagement, film en theater biedt een onverwachte en unieke manier antwoord op die vragen. Deze workshop laat je proeven aan nieuwe perspectieven waarmee je écht beweging realiseert.

In de workshop Stay Tuned breng je in 90 min de strategie tot leven. In onze unieke format combineren we verandermanagement, film en theater. Die onverwachte invalshoek helpt om bestaande routines los te laten en maakt nieuwsgierig. Zo kom je tot een boodschap waarbij iedereen gegarandeerd op het puntje van de stoel zit.

Stel je voor dat je iedereen soepel door de verandering heen loodst. Je blinkt uit in het managen van overkokende emoties en snapt als geen ander hoe je succesvolle teams bouwt en laat floreren. Die vaardigheden, en nog veel meer, komen aan bod in deze workshop. Eén ding is zeker: met nieuwe inzichten en vaardigheden vaar je weer scherp aan de wind.

Sprekers: Claudia van Gurp, Marlyn van Erp en Hugo Meijs


Futuring - toekomstdenken 

In deze creatieve en interactieve workshop ga je hands-on aan de slag met futuring  technieken om een concreet beeld te krijgen van hoe mogelijke toekomsten van jou, je  product en je organisatie, als leidraad kunnen dienen voor je strategische plannen. Je maakt kennis met het doen en denken als een ontwerper, verkent mogelijke toekomsten  en maakt ze tastbaar en je leert hoe je met kritisch en reflectief denken richting gewenste  toekomsten stuurt. 

Je leert toekomstgeletterd te worden: de vaardigheid om onzekerheid te omarmen, er op in  te spelen, daarvan te leren en er mee om te gaan, zodat je flexibel en wendbaar kunt blijven  in onzekere en veranderende contexten. 

Sprekers: Maartje Huinink en Jaap Huinink

Break-out sessies

Besturing van organisatorische transformatie met Obeya

 In deze sessie maak je een Obeya mee op het podium, een Obeya met een casus die inzicht geeft in de dynamische rol van Obeya bij het besturen van een organisatorische transformatie. In deze boeiende sessie zullen we dieper ingaan op het concept van Obeya, Leading With Obeya en ontdekken waarom Obeya niet slechts een instrument is, maar een strategische facilitator die connectiviteit en wendbaarheid bevordert op alle niveaus van een organisatie.

Leer waarom Obeya meer is dan alleen een fysieke opstelling van een Obeya-ruimte en alleen effectief is met de bijbehorende mindset.

Er worden praktijkvoorbeelden gedeeld die laten zien hoe verschillende organisaties Obeya effectief hebben geïntegreerd in hun praktijken, waardoor besluitvormingsprocessen worden verbeterd en een meer wendbare omgeving wordt bevorderd.
Ontdek hoe leiders Obeya kunnen gebruiken, niet alleen als een instrument, maar als een kracht bij het leiden en besturen van transformaties binnen hun organisaties.


Sprekers: Jeroen Venneman en Tim Wiegel

Natuurlijk Agile – De verborgen wortels van wendbaarheid

Agile heeft door zijn cyclische hart het vermogen mensen en organisaties terug te zetten in hun kracht, maar werd de afgelopen jaren vooral ingezet ten behoeve van efficiencyverbetering. Dit beperkte gebruik van Agile als werk- en organisatiemethode leidde vaak tot onvoldoende (of niet-duurzame) resultaten. Het doet ook onrecht aan het werkelijke karakter en kracht van Agile.

Agile is namelijk veel meer dan een (software) ontwikkelmethode en zelfs veel meer dan een mindset. Met zijn succesvolle boek en in zijn presentatie op FlowCon beschrijft Paul Takken het fundament en verklaart de universele kracht van Agile: Natuurlijk Agile. 

Paul leert je aan de hand van zijn eigen ervaringen om ‘natuurlijk Agile’ in je omgeving toepassen en van jouw organisatie een wijze en succesvolle organisatie te maken waarin mens, technologie en omgeving weer in balans raken én blijven.


Spreker: Paul Takken

Persoonlijke flow en teamflow en de relatie naar waardecreatie 

 We hebben het in ons werk vaak over flow, zowel op individueel niveau als binnen teams. Meestal gaan we ervan uit dat teamflow het resultaat is van een soepele workflow. Maar is dat altijd het geval? En wat als de workflow goed is, maar je er desondanks toch het idee hebt dat er nog meer waarde potentie in het systeem zit wat er nog niet uitkomt? Goede kans dat er dan iets schort aan de teamflow. Hoe kunnen we dat herkennen en aanpakken? Is het mogelijk om succes te behalen door een omgekeerde benadering te volgen, waarbij we eerst teamflow creëren en van daaruit flow in het proces laten ontstaan? Daar zal ik in deze sessie meer over vertellen. 


Sprekers:  Koen Halma met gastspreker Narchis Haffout 

Simplify@Scale bij de Rabobank

 

In 2018 lanceerde de Rabobank het Simplify@Scale programma om de digitale strategie van de bank te realiseren. Inmiddels werken meer dan 10.000 medewerkers in de Simplify@Scale organisatie, waarin digitale bankproducten, wet- en regelgeving en medewerkersdiensten worden ontwikkeld. 

Tijdens deze presentatie neemt Sabine Scheepstra, Chapterlead Digital Transformation Retail NL en Domein Agile coach, je mee in de manier hoe Rabobank grote, strategische doelstellingen omzet naar de continue realisatie van kleine veranderingen door de ongeveer 1200 Simplify@Scale teams van de bank. En hoe 'just in time, just enough refinement' een sleutelrol speelt in het creëren van flow.


 Spreker: Sabine Scheepstra

De volgende namen zijn ook al bevestigd!

Jan-Paul Ouwekerk - UNFix

Willemijn Dijk  - Het overbruggen van de generatiekloof in een agile werkomgeving.

Programma

09.30-10.00 Ontvangst
10.00-10.15 Opening Bianca & Jasper
10.15-11.30 Keynote Jort en Tammo Wildschut 
11.30-12.30 Break-out sessies
12.30-13.30 Lunch
13.30-14.30 Keynote Antal de Lange & Tali Cohen
15.00-16.30 Break-out sessies
16.30-17.30 Keynote Anneke Keller 
17.30-17.35 Afsluiting Bianca & Jasper
17.35-18.30 Netwerkborrel


Koop hier je tickets!