De mensen achter de conferentie

Programma Commissie

Sabine Scheepstra

Transformation | Leadership | Strategy


Sabine is een strateeg en transformatiemanager met de kracht om mensen én ideeën te laten bloeien. Na het afronden van haar studie aan de Universiteit Utrecht heeft zij heeft als consultant en programmamanager gewerkt en in verschillende leidinggevende rollen binnen Tech. Sinds 2019 is zij partner bij strategiebureau MARAI en op dit moment werkt zij bij de Rabobank als Chapter Lead Digital transformation Retail NL.


Sabine houdt zich bezig met bedrijfsbrede transformaties op het gebied van digitalisering, wendbaarheid en vernieuwing. Zij adviseert en begeleidt het hogere management van organisaties en veranderteams over hun strategie, veranderaanpak en het creëren van beweging. Haar expertisegebieden zijn onder meer Agile, Lean Startup, Open Space Technology, digitale strategie en vernieuwende organisatiemodellen.

Maarten Hoppen

Agile Coach en Trainer

Maarten Hoppen werkt sinds 2004 in Agile omgevingen. Hij heeft een achtergrond in Software ontwikkeling en management. De laatste 15 jaar is hij full-time Agile Coach, Professional Scrum Trainer bij Scrum.org en Accredited Kanban Trainer bij de Kanban University. Hij geniet van het werken met individuen, teams en organisaties en hen te helpen op een Agile en Lean wijze te opereren, communiceren en samen te werken. Zijn doel is de productiviteit te verbeteren, te zorgen voor een aangename werkplek en het ontketenen van intrinsieke motivatie. 

De laatste jaren ziet hij een verschuiving van de focus in zijn werk in de richting van management consulting en het optimaliseren van de organisatie als geheel. Dat is tevens de reden waarom hij zich gecertificeerd heeft als een Evidence Based Management (EBMgt) Consultant bij Scrum.org en waarom hij van mening is dat Kanban één van de beste instrumenten is voor het optimaliseren van het geheel en het omgaan met weerstand in een bedrijf. Maarten is een pragmatische Agilist die niet getrouwd is met één specifiek raamwerk of specifieke methode. Hij is altijd op zoek naar de beste combinatie van tools en frameworks om het gewenste doel te bereiken.

Esther Molenaar

Interim manager, programmamanager (agile) transities

Het runnen en (agile) transformeren van een (ICT) afdeling zit in Esther’s bloed. Dit doet zij als interim manager, kwartiermaker of in de rol van programma manager. Met hoge omgevingssensitiviteit, resultaatgerichtheid, rust en nuchterheid realiseert zij het gewenste pad met de collega’s samen, waarbij ze zich vertrouwd voelen om de sprong te wagen. Haar invalshoek is in de transities complementair op de blik van agile coach(es). Ze kijkt namelijk vanuit management- en dus ook bedrijfsvoering perspectief. Maar het ontbreekt haar zeker niet aan agile coaching capaciteiten.  Esther gelooft als manager in voordoen, faciliteren en je waar nodig  kwetsbaar durven opstellen. En regelmatig wat luchtigheid voor het werkplezier! In samenwerking creëert zij resultaat, bevlogenheid en creativiteit in een organisatie.

Gerichte aandacht voor de rol van management in agile transities is vaak een sluitpost, terwijl het realiseren van meer wendbaarheid en het redeneren vanuit waarde juist daar moet beginnen. Kaderstelling in een agile omgeving en het leren faciliteren van teams is een zoektocht en een grote verandering voor managers.


Organisatie

Bianca Griffioen - Organisator

Jasper Sonnevelt - Organisator

Kim Snijders - Event Organizer